PSK opraví poškodený most medzi obcami Svinia a Lažany

27.04.2010 Prešov

Prešov 27. apríla (TASR) – Poslanci zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja sa dnes zaoberali havarijným stavom mostného objektu na ceste 3. triedy medzi obcami Svinia a Lažany, okres Prešov.
K poškodeniu mosta došlo 15. apríla tohto roka, kedy sa v dôsledku silných zrážok zdvihla hladina potoka, ktorý podmyl jednu z jeho nosných častí. Z tohto dôvodu musela byť doprava na tomto úseku komunikácie presmerovaná do jedného jazdného pruhu.
Pri následnej technickej kontrole sa zistilo, že ide o väčšie poškodenie, ako sa pôvodne predpokladalo. To môže ohrozovať statiku mosta, a preto je nutná jeho rekonštrukcia.
Riaditeľ Správy a údržby ciest PSK Vladimír Kozák odhadol, že oprava si vyžiada približne 100.000 eur. K jej realizácii je potrebné urýchlene vypracovať projektovú dokumentáciu, ktorá bude riešiť vodný režim v dotyku s uvedenou cestou.
Poslanci súhlasili, aby sa pripravili všetky materiály, ktoré budú podkladom pre verejné obstarávanie na dodávateľa prác. Schválením finančných prostriedkov na túto rekonštrukciu sa budú zaoberať na júnovom zasadnutí zastupiteľstva PSK.
 

Vyberte región